Онлайн TV FM радіо FM пауза

Славнозвісному сотенному УПА з Прикарпаття Мирославу Симчичу виповнилось 100 років

Новини

Він провів понад 32 роки в засланні через діяльність в УПА. Та навіть совєцькі табори його не зламали. Адже і там легендарний сотенний УПА з Прикарпаття Мирослав Симчич на псевдо “Кривоніс” вів активну підпільну боротьбу проти радянської системи та тюремної кримінальної ієрархії. Нині, 5 січня, герою України виповнилось 100 років.

До століття Мирослава Симчича в Івано-Франківській області видали пам’ятний календар. А голова Коломийської громади Богдан Станіславський на своїй сторінці у соцмережі повідомив, що на наступній сесії винесе пропозицію про виділення одного мільйона гривень з бюджету громади для героя.

“З нагоди його 100-ліття буду виносити пропозицію про виділення одного мільйона гривень з бюджету громади. Надіюся, що депутати підтримають мою пропозицію. Адже “Кривоніс” десятиліттями протистояв радянській машині, яка його так і не зламала. То ж він заслуговує на відповідну відзнаку до ювілею! Коломийська громада має гідно вшановувати своїх героїв і окрім звичних вітань з квітами, ми повинні віддячувати дієвими справами для них.”

Проте, подарунки отримав не тільки ювіляр. Легендарний “Кривоніс” передав Верховному Головнокомандувачу Збройних сил України Володимиру Зеленському 100-річну шаблю, як гідному послідовнику великих предків-борців за вільну державу. Також Мирослав Симчич подарував Президенту книги про історію УПА зі своїм підписом.

До слова, цього року Президент України Володимир Зеленський присвоїв Мирославу Симчичу звання “Герой України” з удостоєнням ордена “Золота Зірка”. Нині «Кривоніс» – почесний громадянин Коломиї, Львова та Космача.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua