Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сільську раду на Прикарпатті судитимуть за бездіяльність

Новини

Івано-Франківський окружний адміністративний суд відкрив провадження про визнання протиправною бездіяльність Загвіздянської сільської ради щодо неутворення у складі виконавчих органів служби у справах дітей.

Позов до суду подав керівник Івано-Франківської окружної прокуратури Івано-Франківської області. У ньому йдеться про те, що відсутність відповідної служби порушує права дитини, які гарантується Конституцією, законодавством України та міжнародно-правовими актами. Про це пише РАІ з посиланням на Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

«Утворення служб у справах дітей належить до повноважень органу місцевого самоврядування. Об’єднана громада як орган опіки та піклування забезпечує захист особистих і майнових прав кожної дитини, яка є мешканцем громади», – йдеться у позові.

Тому, позивач вимагає від Загвіздянської сільської ради створити службу у справах дітей у складі виконавчих органів.

Та наголошує на важливості її створення. Служба у справах дітей вживає заходів щодо попередження дитячої безоглядності і безпритульності, запобігає вчиненню дітьми правопорушень. Окрім того, на неї покладаються функції щодо безпосереднього ведення справ та координації діяльності стосовно дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Як повідомляло РАІ, старосту округу і двоє депутатів однієї з територіальних громад Івано-Франківщини вимагали гроші у директора агропідприємства з іноземними інвестиціями, яке є одним з найбільших платників податків у регіоні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
rai.ua