Онлайн TV FM радіо FM пауза

Штайнмаєр пообіцяв «допомогти захистити українців від повітряних атак». Відео

Новини

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у вівторок прибув до України, щоб підтримати нашу країну.

Він відвідав Чернігівську область. Це другий візит Штайнмаєра до цього регіону. Раніше він брав участь у вшануванні пам’яті жертв масового вбивства, учиненого 1943 року есесівцями в селі Корюківка. Проте це перший приїзд президента Німеччини до України з часу російського вторгнення 24 лютого.

Візит розпочався із сирени повітряної тривоги, тож поважні гості провели перші півтори години в підвалі. Там вони поспілкувалися з місцевими жителями й побачили умови, у яких ті змушені жити.

Далі Вальтер Штайнмаєр прибув до Києва, де зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Потім вони дали спільну пресконференцію. Так, Штайнмаєр засудив агресію Росії та підтримав прагнення України звільнити свої території.

Також Штайнмаєр зазначив, що його країна останніми місяцями стала одним із найбільших постачальників засобів ППО до України. За його словами, Німеччина й далі зміцнюватиме протиповітряну оборону України, а ще допомагатиме якнайшвидше відновити зруйновану інфраструктуру, таку як електромережі, водопроводи та системи опалення, до настання зими.

Варто зазначити, що Штайнмаєр планував відвідати Україну ще у квітні, але йому тоді відмовили, оскільки раніше він активно підтримував зближення Заходу з Росією. Пізніше Київ і Берлін усунули розбіжності. Приїзд Штайнмаєра до Києва збігся з конференцією лідерів країн «Великої сімки» в Берлін. На ній, за словами німецької влади, має бути розроблено «план Маршалла» для відновлення України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua