Онлайн TV FM радіо FM пауза

Лікарі з Німеччини безкоштовно оперуватимуть жертв війни в Івано-Франківську. Відео

шпиталь Новини

Пластичні хірурги та ортопеди-травматологи з Німеччини приїдуть до Івано-Франківська, щоб провести надскладні реконструктивні операції та обмінятись досвідом із нашими фахівцями.

Участь у проєкті також можуть брати не тільки військові, а й цивільні. Наразі, каже керівник першого добровольчого хірургічного шпиталю “БРАС” Станіслав Онищук, шпиталь отримав уже понад два десятки заявок.

В команді з німецькими лікарями працюватиме завідувач кафедри травматології, ортопедії і невідкладної військової хірургії медичного університету Вадим Сулима. Каже, це будуть складні оперативні втручання. Йдеться про всі вогнепальні та вибухові пошкодження, які пов’язані з дефектами тканин.   

Попри те, що це пілотний проєкт, кажуть його ініціатори, і уже мають чіткий план й з подальшої реалізації.

Подати заявку на участь у проєкті може кожен охочий, у кого є потреба в такій медичній допомозі. Для цього потрібно заповнити анкету на сайті «БРАСС» у розділі «Електронна реєстрація пацієнта».

Упродовж 2022 року у шпиталі пролікувались більше сотні захисників та захисниць. А у поліклінічному відділенні допомогу отримали понад чотири тисячі людей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua