Онлайн TV FM радіо FM пауза

Шоу гігантських світлових інсталяцій знову проходить на електростанції «Баттерсі» в Лондоні. Відео

Новини

У будівлі, де колись була електростанція «Баттерсі», що освітлювала Лондон, тепер проходить фестиваль світла. Історична будова, яку, вважають найбільшою цегляною будівлею в Європі, відкрилася 2022 року після десятилітньої реконструкції. Тепер це громадський простір із магазинами, кафе та офісами.

Зустрічає гостей інсталяція під назвою «Вічний захід сонця». 140 неонових трубок різного кольору створюють ефект постапокаліптичного заходу сонця.

Світлові твори демонструють художники з усього світу. Серед них гігантська сяйна пробка для ванни. Вона має змусити глядачів задуматися про надмірне споживання води.

У Великій Британії січень — найдовший, найхолодніший і найтемніший місяць. Організатори хочуть своїм шоу додати столиці трохи світла та радості.

Чотири з восьми інсталяцій дебютують у Великій Британії, а дві в Лондоні ніколи не бачили.

Електростанція «Баттерсі» працювала з 30-х до 80-х років минулого століття. Вона виробляла п’яту частину всієї необхідної електроенергії Лондона й забезпечувала світлом деякі визначні пам’ятки, зокрема й Вежу Єлизавети.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua