Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті в лісництві вирощують саджанці по-новому. Відео

Новини

Вже майже два роки у Шевченківському лісництві вирощують саджанці по-новому – із закритою кореневою системою. Попри те, що цей спосіб затратніший, кажуть лісівники, утім дерево має більше шансів “прижитись”.

Саджанець знаходиться у горщечку, брикеті чи паперовій чашечці. Таким чином, його коренева система не пошкоджується і має час для адаптації в іншому середовищі. Також  на території лісництва є холодильні камери. Їх використовують, аби рослини звикали до нижчої температури і після висадки у них не було «стресу».

Та важливо не лише висадити ліс, але й зберегти його. Зокрема, у період пожеж. Аби вчасно виявити та погасити загоряння – у Шевченківському лісництві використовують безпілотні літальні апарати.

Під час виїзного засідання екологічного комітету нардепи заслухали звіт голови Державного агентства лісових ресурсів України. А ще вшанували загиблих лісівників.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua