Онлайн TV FM радіо FM пауза

Щоб бути готовими до екстрених ситуацій: в Івано-Франківську відкрили ще два класи безпеки. Відео

Новини

У Івано-Франківську у ліцеях №10 та №17 відкрили класи безпеки. Їх облаштували згідно рекомендацій ДСНС. Дітей навчатимуть, що робити при виявленні вибухонебезпечних предметів, як поводитися в екстрених ситуаціях та як надавати першу домедичну допомогу.

На відкриття класу безпеки у ліцей №10 запросили інструктора з домедичної підготовки Олега Басараба:

«Тут є все необхідне, щоби навчити учня надавати допомогу при невідкладних станах. Оскільки особливості цієї роботи полягають у практичному навчанні. Тут мало розказати, тут важливо, щоби в екстрених, тяжких ситуаціях людина змогла справитися зі своїми емоціями і механічно виконувала завчені рухи».

Навчатимуться у класах безпеки школярі від 1-го і до випускного класу. Дітям оновлені кабінети сподобались.

«Він дійсно корисний, тому що тут можуть надати допомогу, можуть щось роз’яснити і взагалі це класно мати такий кабінеті і, я вважаю, що в кожній школі він має бути», – ділиться учениця ліцею №10 Домініка Солюк.

Протягом наступного року необхідні приміщення для навчань безпеки школярів планують облаштувати в більшості шкіл Івано-Франківської громади. У час війни – це радше необхідність, зазначив очільник громади Руслан Марцінків:

«Дуже важливо, щоби була практика і щоби діти могли навчитися тому, що необхідно. В першу чергу під час небезпечних ситуацій, надзвичайних ситуацій. Також ми враховуємо, що ми живемо в умовах війни і будемо жити в умовах післявоєнного часу. Дітки різного віку можуть в ігровий спосіб навчатися тій справі. Я вважаю, що це дуже добре, і кожна школа має мати сьогодні такий клас безпеки для того, щоби навчати дітей».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua