Онлайн TV FM радіо FM пауза

Стали відомі подробиці загибелі 14-річного учня з Надвірнянщини. Відео

Новини

22 листопада на лінію «102» надійшло повідомлення про те, що в одному з ліцеїв Надвірнянського району загинув учень 9 класу. За даними слідчих, вчитель всупереч всім вимогам провів гурткове заняття зі стрільби по мішенях з пневматичної гвинтівки.

Практичні стрільби відбувалися у коридорі загального користування з відстані семи метрів. Вчитель, 63 року народження, організував крім академічного навчання, ще гурткову роботу. На занятті були присутні близько 15-ти дітей: з 9,10 та 11 класів. За словами начальниці відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алли Бойчук, на під час гурткового заняття були порушення заходів безпеки і не передбачені умови проведення такого уроку.

За словами слідчих, школяр, перезарядивши зброю, передавав її однокласнику і сплутавши запобіжний гачок зі спусковим, здійснив вистріл у загиблого.

Чотирнадцятирічний школяр отримав поранення у області грудної клітки. Від отриманої травми хлопчик помер на місці. На момент події вчитель був присутній в коридорі де відбувались стрільби.

«Дитина отримала поранення в область грудної клітки. Цей хлопчик, який здійснив постріл, викликав карету швидкої допомоги, він повідомив лікарів про те, що сталось. Побіг на вулицю, щоб зустріти лікарів. Приїхавши на місце події, швидка допомога констатувала фактичну смерть цієї дитини», – розповіла Алла Бойчук.

Встановивши походження цієї зброї слідчі з’ясували, що зброя була придбана на запит директора . навчального закладу з метою покращення матеріально технічного забезпечення. Така пневматична гвинтівка не передбачає спеціальних дозволів на придбання.

Слідчі розпочали два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 119 (Вбивство через необережність), а також ч. 2 ст. 137 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей, що спричинили смерть неповнолітнього) Кримінального кодексу України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua