Онлайн TV FM радіо FM пауза

Що вдалося досягнути у медичній галузі Івано-Франківська за перше півріччя 2024 року?

Новини

Покращують матеріально-технічну базу, підвищують рівень, якість та розширюють спектр надання медичних послуг. На брифінгу у голови Івано-Франківської громади розповіли про досягнення поставлених цілей та виконання стратегічних планів розвитку медичної галузі за перше півріччя 2024 року.

Начальниця управління охорони здоров’я Алла Вацеба зазначає, що попри війну медицина активно працює над тим, аби бути надійним тилом для воїнів та цивільних.

Триває другий етап реформування галузі, спеціалізованої та стаціонарної  медичної допомоги. У рамках цих заходів з травня на території Івано-Франківська було створено два кластерних заклади охорони здоров’я. Це центральна міська клінічна лікарня, а також перша міська клінічна лікарня №1, до якої приєднались дитяча лікарня, перинатальний центр і стоматологічна поліклініка.

У лікарнях міста фіксується значний прогрес кардіохірургічних втручань та транспланталогії. Зокрема, новітні методи хірургії запроваджують у центральній міський клінічній лікарні.

Також за півроку у цьому медзакладі проліковано більше півтисячі пацієнтів з інсультами. 18% з них пройшли процедуру тромболізису. У лікарнях міста розвивається ендопротезування, зокрема, травматологія. За 6 місяців було проведено 124 ендопротезування суглобів нижніх кінцівок.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua