Онлайн TV FM радіо FM пауза

Ще дві громади Прикарпаття долучилися до Програми життєстійкості

Новини

Найближчим часом в Україні працюватиме уже 95 Центрів життєстійкості. Такі Центри відкриються у 20 областях. Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» першої леді України Олени Зеленської.

Центр життєстійкості – це безбар’єрні, безпечні простори, де кожна людина зможе отримати психосоціальну підтримку. Такі Центри відкриються у 20 областях, найбільше – у громадах Київської, Івано-Франківської, Чернігівської та Житомирської областей.

У Центрах життєстійкості кожна людина може відвідувати групи підтримки, працювати з психологом. Проте кожна громада може самостійно сформувати низку додаткових послуг: юридичні консультації, допомога із працевлаштуванням тощо.

Кожна територіальна громада України може долучитися до пілотного проєкту і відкрити такий простір для своїх мешканців. Єдина умова участі – виділити та утримувати приміщення.

«Держава оплатить роботу фахівців та залучених спеціалістів, закупівлю необхідних матеріалів для проведення занять, а також – за підтримки партнерів World Health Organization Ukraine та UNICEF Ukraine – навчатиме надавачів соціальних послуг»,– зазначила Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua