Онлайн TV FM радіо FM пауза

Шанхайські лікарні переповнені хворими на COVID. Відео

Новини

У лікарнях Шанхая — величезні черги, а палати й відділення інтенсивної терапії переповнені пацієнтами. У Китаї і далі наростає хвиля COVID. Водночас Пекін дедалі більше закликають оприлюднити реальну кількість хворих і померлих.

Різкий сплеск захворюваності почався в країні після того, як комуністична влада різко послабила жорстку політику щодо коронавірусу. Міста стали скасовувати обмеження, зокрема обов’язкову ізоляцію в спеціальних центрах і щоденні тести. На вулицях стало велелюдно. А в лікарнях пацієнтів тепер доводиться класти навіть у коридорах.

Під час попередніх спалахів Китай звинувачували в тому, що він значно занижував дані, щоб відповідати політичній лінії центральної влади країни. Цього разу може бути те ж саме.

Експерти кажуть, що сувора політика влади щодо COVID зіграла з Китаєм злий жарт. Тоді як решта світу активно проводила вакцинацію і вчилася жити разом із вірусом, у Китаї ішли шляхом максимального обмеження контактів. Тому в країні не виробився колективний імунітет.

Як очікують, цієї зими в Китаї буде підвищена смертність від коронавірусу. На цих кадрах сім’я померлого від COVID спалює труп просто посеред багатоповерхівок, бо втомилася чекати своєї черги до крематорію.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua