Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську депутати проголосували за скасування рішення про ліквідацію “Теплого дому”. Відео

Новини

Відбулось засідання шостої сесії Івано-Франківської обласної ради. Найбільше депутати обговорювали питання про скасування рішення щодо ліквідації Центру соціальної підтримки дітей “Теплий дім”.

Найперше депутати Івано-Франківської обласної ради розглянули проєкт звернення до Кабміну, що стосується програми «Велике будівництво». Зокрема – реставрації, консервації чи ремонту межах програми пам’яток культурної спадщини. Просять внести до програми такі об’єкти не лише державної, але й комунальної форми власності

“Просимо внести відповідні зміни до зазначеної постанови з метою забезпечення рівних умов доступу державних та комунальних об’єктів культурної спадщини, незалежно від їх видів та типів, від яких залежить їх подальше зберігання та розвиток”, – відзначив Василь Гладій, перший заступник голови Івано-Франківської ОДА.

Депутати проголосували за таке рішення. Василь Гладій зазначив, що подібні звернення готують і в інших областях України. Підтримали народні обранці і звернення до Верховної Ради, Кабміну та Міністерства освіти і науки щодо збільшення освітньої субвенції на виплату заробітних плат педагогічним працівникам. Проте чи не найемоційнішим виявилося обговорення питання щодо скасування рішення про ліквідацію Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім». Нагадаємо, рішення про ліквідацію установи депутати ухвалили 19 лютого. Це викликало обурення серед громадськості та окремих депутатських фракцій. Цього разу про скасування попереднього рішення із трибуни сесійної зали до депутатів звернулася виконувачка обов’язки керівника служби у справах дітей облдержадміністрації Віталія Попович.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua