Онлайн TV FM радіо FM пауза

СБУ виявила факт ймовірного підкупу виборців на 87 окрузі

Новини

СБУ інформує, що спільно з ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури здійснює документування кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 160 КК України – підкуп виборця. Йдеться про 87 виборчий округ з центром у місті Надвірна.

У межах кримінального провадження правоохоронці досліджують інформацію про організацію схеми підкупу виборців так званої «сітки» на користь одного з учасників виборчого процесу. Якщо вина фігурантів буде доведена у суді, то їм загрожує позбавлення волі на термін від п’яти до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до п’яти років.

Служба безпеки України у межах своїх повноважень вживає всі необхідні заходи для недопущення будь-яких спроб викривлення результатів проміжних виборів 28 березня і дестабілізації громадського порядку в день їх проведення. Така діяльність також може бути пов’язана з розвідувально-підривною діяльністю іноземних спецслужб.

СБУ закликає громадян повідомляти про порушення виборчого законодавства і факти незаконного втручання у виборчий процес за телефоном гарячої лінії СБУ: 0 800 501 482 або Управління СБУ в Івано-Франківській області (0342) 52-22-95.

Зокрема, просимо громадян інформувати правоохоронців у разі наявності інформації:

  • про підготовку до скоєння терористичних актів, посягання на життя державного чи громадського діяча, а також суб’єкти виборчого процесу;
  • про факти посягань на суб’єкти виборчого процесу, виборчі штаби, окружні чи дільничні виборчі комісії;
  • про злочини проти виборчих прав і свобод громадянина, передбачені статтями 157-160 Кримінального кодексу України,
  • про виявлені підозрілі або вибухонебезпечні предмети, залишені без нагляду транспортні засоби,
  • про перебування в регіоні підозрілих осіб. 
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
3
+1
0
rai.ua