Онлайн TV FM радіо FM пауза

СБУ ліквідувала дві «схеми для ухилянтів», які організували посадовці військкоматів

Новини

Військова контррозвідка Служби безпеки заблокувала ще два канали нелегального виїзду за межі України громадян призовного віку.

Цього разу незаконну діяльність організували діючий та колишній посадовці військкоматів з двох прикордонних регіонів нашої держави. За гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі підроблених документів та в обхід контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні. Вартість таких «послуг» становила до 7,5 тис. доларів США. Сума залежала від обраної «схеми» ухилення від призову.

На Івано-Франківщині за матеріалами військової контррозвідки СБУ до тюремного ув’язнення засуджено екскерівника відділу одного з місцевих військкоматів. Зловмисник продавав ухилянтам фальшиві довідки військово-лікарської комісії про непридатність до служби за станом здоров’я.

У подальшому підробку використовували для виїзду до сусідньої європейської країни. Також задокументовано, що злочинець оформив місцевій жительці фіктивну інвалідність, щоб вивезти її чоловіка до ЄС як супроводжуючого.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua