Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сакральний живопис: в Івано-Франківську відкрили виставку ікон «За зорею»

screenshot 7 7 - Сакральний живопис: в Івано-Франківську відкрили виставку ікон «За зорею» - rai.ua Новини

В Івано-Франківську відкрили виставку сакрального живопису «За зорею». На ній представили ікони, написані художницею Юлею Багринівською. Над ними вона працювала більше року.

Побачити слово Боже та отримати натхнення до його пізнання. Такою була головна мета виставки «За зорею». Особливістю проєкту є ікона Різдва Христового, розповідає художниця, зокрема можна виділити «Вифлеємську Зірку»:

«Ця ікона Різдва складається з чотирьох частин. Центральною композицією є сама Богородиця із немовлятком Ісусом, на якого спадають промені з неба і елемент із зорею, яка його освічує. І саме основне світло виходить із центральної композиції. По боках представлені поклоніння пастухів, по іншу – поклоніння волхвів. І на четвертій композиції, окремій від Богородиці та Ісуса, зображений святий Йосиф».

screenshot 6 6 - Сакральний живопис: в Івано-Франківську відкрили виставку ікон «За зорею» - rai.ua

В написанні цих ікон мисткиня використовувала більше зелених кольорів, адже за її словами це символізує народження спасителя. Розповідає, що вперше за 11 років творчої діяльності використала цей колір.

На думку відвідувачки виставки Марії Савчук, ікони написані Юлею Багринівською, висвітлюють глибину віри та надії. А саме це є вкрай важливим в час війни, переконана пані Марія.

Такі ікони та зірки – це відображення української культури, тож цими виставками ми бережемо нашу автентичну спадщину, каже відвідувачка Оксана Савчук.

Експонуватиметься виставка у Центрі сучасного мистецтва до 16 січня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua