Онлайн TV FM радіо FM пауза

Руслан Марцінків завітав на підприємницьку п’ятницю в салон сонцезахисних систем. Відео

Новини

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків завітав на підприємницьку п’ятницю в салон сонцезахисних систем. Це підприємство – сімейний бізнес. Його започаткували у 2019 році у Покровську. Та війна внесла корективи в роботу.

Гульнара власниця салону зараз з доньками живе та працює в Івано-Франківську з липня 2022 року, а її чоловік, Михайло, з 24 лютого 2022 року захищає Україну на фронті.

«Системи для внутрішнього та зовнішнього сонцезахисту. Почалося з того, що ми відчули потребу цих конструкцій. Але помітили, що нема на ринку достатньої пропозиції. Він створений у Донецькій області, а у 2022 році релокований до Івано-Франківська. Назва Карамполь утворена з імен 2-х дочок: Кароліна і Поліна. У нас є сайт, сторінки у соцмережах. Сучасні системи сонцезахисту можуть бути автоматизовані, чи на ручному управлінні. З актуальних на сьогодні – маркізи, мультиштори, римські штори тощо. Автоматизовані системи сонцезахисту тільки набирають популярності», – розповідає про свою справу Гульнара, власниця салону сонцезахисних систем.

Жінка зізнається, що після повномасштабного вторгнення їхній салон не припинив роботу, працювали онлайн. Однак влітку 2022 року вирішили переїхати на захід України та релокувати свій бізнес.

«На сьогодні до громади релокувалося 79 суб’єктів: харчова, текстильна промисловість, ІТ-компанії. Зараз тенденція не стільки релоковувати підприємства, а приїжджають до міста, освоюються і відкривають тут своє, продовжують свій бізнес, який був там. Не стільки перевозять обладнання, скільки створюють нові робочі місця тут», – каже Наталія Дмитраш, начальник управління праці.

В часі війни важливо підтримувати бізнес. Робота кожного підприємця непроста, а зараз й поготів, – каже міський голова Івано-Франківська. Тому і є така ініціатива як підприємницька п’ятниця.

«Це родинний бізнес. Чоловік власниці захищає Україну у лавах ЗСУ. Сама дружина з дітьми переїхала з Покровська. Мені також доводилося там бувати. Зараз сім’я проживає у Франківську. Адже Покровськ зараз недалеко від фронту, тому бачимо, що змушені були переїхати. Закликаю підтримувати місцевий, релокований бізнес. Бо це економіка і робочі місця, податки і доходи», – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua