Онлайн TV FM радіо FM пауза

Росія погрожує Литві заходами у відповідь за обмеження транзиту залізницею. Відео

Новини

Литва з 18 червня припинила пропускати потяги з підсанкційними товарами з російських регіонів до Калінінграда. Про введення таких заходів литовська сторона попередила заздалегідь. Російська влада називає обмеження на транзит блокадою і вимагає негайно їх скасувати. Якщо ж цього не станеться, вона має намір вжити заходів у відповідь. Яких саме не розкриває. Але каже, що для литовських громадян вони будуть відчутними.

Проте уряд Литви пояснює, що просто почав виконувати четвертий пакет санкцій Євросоюзу. Водночас пасажирів, а також товари, які не потрапили під обмеження, перевозять як і раніше.

Процес виконання санкцій поетапний. Наразі Литва припинила пропускати вироби зі сталі та кольорових металів, а також алкоголь, ікру, склотару, деревину, цемент та добрива. У лютому наступного року заборонять провозити бензин і дизель.

За даними влади Калінінградської області, обмеження на транзит стосуватимуться близько половини всіх найменувань товарів, які ввозять до напівексклава чи вивозять із нього.

Водночас підсанкційні товари можна перевозити морським шляхом, що не порушуватиме правил Євросоюзу. Але залізничні перевезення через Білорусь і Литву дешевші й швидші.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua