Онлайн TV FM радіо FM пауза

Родичі та друзі загиблого воїна Івана Данківа просять підписати петицію про присвоєння йому звання “Герой України”

Новини

Данків Іван Остапович народився 21 січня 1985 року у селі Розточки, Долинського району, Івано-Франківської області.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну, Іван добровольцем пішов в ЗСУ 14 лютого 2023 р., де був старшим стрільцем-оператором 3 стрілецького відділення, 1 стрілецького взводу, 2 стрілецької роти військової частини А4809. Данків Іван Остапович серед побратимів мав позивний «Вуж».

Загинув 26.07.2023 р. внаслідок мінометного обстрілу н. п. Іванівське, Бахмутського району, Донецької області під час бойових дій з відбиття збройної агресії рф. Незадовго до смерті, воїн Іван отримав поранення у руку середньої важкості і контузію в районі Бахмута.

Чоловік був щирою, мудрою, товариською особистістю, який найбільше цінував сім’ю, а також мав неабиякий авторитет серед друзів, пригадують з теплом його близькі. Іван був творчою людиною. Був учасником церковного хору села Розточки, брав активну участь у житті Розточківського будинку культури.

Похований в с. Розточки Витвицької ТГ. Загибель Івана стала великим горем, великою втратою для односельчан, які дуже з повагою і любов’ю відносилися до воїна, а його вчинок людяності стане взірцем на багато років та поколінь.

Петицію можна підписати за цим посиланням:
https://petition.president.gov.ua/petition/207414

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua