Онлайн TV FM радіо FM пауза

Рішення про ліквідацію Долинського дитячого будинку “Теплий дім” хочуть скасувати. Відео

Новини

Рішення про ліквідацію “Теплого дому” хочуть скасувати. Народні депутати України відвідали Прикарпаття, аби провести розслідування випадків та причин порушення прав дитини. У межах цієї роботи вони не оминули Долинський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім”.

19 лютого Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення щодо ліквідації Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей «Теплий дім». Натомість, створити інклюзивно-ресурсний центр, а його вихованців перевести у тлумацький заклад. Утім, члени тимчасової комісії Верховної ради України таке рішення вважають неприпустимим.

Нині у «Теплому домі» проживає 31 дитина-сирота. Ще 16 дітей з інвалідністю тут проходять реабілітацію і лікування. Нещодавно сім дітей були переведені до Залучанського дитячого будинку-інтернату. Утім, ці дії – також незаконні, запевняють депутати.

В результаті розслідування голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук дав доручення скасувати рішення обласної ради щодо ліквідації «Теплого дому».

Деталі – у сюжеті:

А яка ваша реакція?
+1
3
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua