Онлайн TV FM радіо FM пауза

Річкою в Латвії рухається величезна маса снігу й льоду, що загрожує прорвати дамбу. Відео

Новини

Жителі латвійського міста Єкабпілс готуються до евакуації. Маса льоду й снігу, яка повільно рухається річкою Даугава, може прорвати дамбу. Влада вже кілька днів попереджає про загрозу. Загалом у місті, що за 120 кілометрів від Риги, проживає коло 21 тисячі осіб.

Мер Єкабпілса каже, що зазвичай річка тут замерзає до весни. Але цієї зими на ній утворилася рухома маса льоду та снігу, яка тисне на дамбу.

Рівень води в Даугаві залишається критично високим. Деякі околиці міста вгору за течією вже затоплені, бо не захищені греблею.

Містянам, чиї будинки в зоні ризику, порадили евакуюватися. Для них у місцевій школі відкрили тимчасовий притулок. Тим часом аварійні служби разом з армією зміцнюють дамбу мішками з піском.

Латвія стала однією з кількох європейських країн, де на початку січня була надвзвичайно тепла погода. Так, 1 січня там зафіксували температурний рекорд — 11,7 градуса Цельсія.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua