Онлайн TV FM радіо FM пауза

Посадовці та освітяни обговорили реформу харчування в закладах освіти. Відео

image - Посадовці та освітяни обговорили реформу харчування в закладах освіти. Відео - rai.ua Новини

Створити для школярів корисний раціон та сформувати здорові харчові звички. Такою була головна тема на освітньому форумі «Реформи харчування в закладах освіти». Директор департаменту освіти та науки, Віктор Кімакович наголосив, що для цього органи місцевого самоврядування повинні зробити низку змін.

«Ці заходи пов’язані не тільки з пропагандою здорового харчування серед дітей і батьків, але і з реформую інфраструктури, тому що ми можемо говорити багато, але нам потрібно могти готувати ту їжу. Тому передбачені кошти на наступний рік з державного бюджету на реформу харчоблоків».

У рамках цієї реформи планують створення спеціального простору, де кухарі навчатимуться та підвищуватимуть свою кваліфікацію.

Реформу розпочато ще у 2020 році, каже голова Івано-Франківської ОВА, Світлана Онищук і попри війну важливим пріоритетом є її продовження. Також, в її реалізації важливим завданням опікуються саме органи місцевого самоврядування.  

Також, цьогоріч буде виплачена субвенція з державного бюджету до місцевих, задля якісного впровадження реформи харчування, кажуть посадовці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua