Онлайн TV FM радіо FM пауза

Пташиний грип може стати загрозою для рідкісних пернатих у неволі. Відео

Новини

На заході Великої Британії добре помітно наслідки пташиного грипу. Щодня на узбережжі Корнуолла знаходять дедалі більше мертвих птахів.

До місцевого фонду дикої природи зазвичай надходить коло 100 дзвінків на рік із повідомленнями про тушки пернатих. Проте цього року їх, імовірно, вдесятеро більше.

Пташиний грип поширюється серед птахів, але зрідка може вражати й людей. Міністерство довкілля країни закликало всіх британських птахівників уважно відстежувати будь-які симптоми й постійно стежити за безпекою. У заповіднику дикої природи в Корнуоллі над вольєром для пінгвінів розтягли сітку. На фламінго взагалі більше не можна подивитися.

Водночас хвороба загрожує й диким птахам Франції. Так, на атлантичному узбережжі країни влітку зафіксували рідкісний спалах пташиного грипу серед сул. Зазвичай епідемії відбуваються осінніми й зимовими місяцями. Проте зоозахисники стурбовані тим, що загроза може стати цілорічною.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua