Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вогнеборці провели роз’яснювальну роботу серед аграріїв

Прикарпаття

Рятувальники організували ряд комплексних заходів, спрямованих на забезпечення протипожежного захисту цьогорічного врожаю, будь-яка необережність у місцях збирання зернових може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж.

Працівники рятувальної служби в Тлумачі провели роз’яснювальну роботу серед аграріїв, щодо забезпечення належного стану пожежної та техногенної безпеки підприємства та провели інструктаж про те, як діяти у випадку виникнення пожежі.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Під час жнив необхідно особливо пильно слідкувати за дотриманням усіх правил протипожежної безпеки, а саме:

  • працівники, задіяні на роботах по збиранню врожаю, повинні пройти протипожежний інструктаж;
  • хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів, і залізниць мають бути обкошені та оборані смугою не менше ніж 4 метра завширшки;
  • забороняється спалювання стерні та післяжнивних залишків;
  • техніка, задіяна під час збирання врожаю, має бути справною та укомплектованою сертифікованими вогнегасниками, заземлювальними металевими ланцюгами;
  • безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі тощо.

Також надзвичайники наголошують, що саме відповідальність, виконання та знання правил пожежної безпеки кожним громадянином під час жнивної кампанії,  — допоможуть вберегти хліб від вогню!

Якщо ви побачили загоряння на полях, не зволікайте, одразу телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua