Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті 60 школярів разом з лісівниками засадили кам’янистий зсув

В селі Верхній Ясенів на території Устеріцького лісництва урочища «Тарночка» в рамках Всесвітньої акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» було проведено заліснення кам’янистих розсипів сіянцями модрини європейської (400 штук саджанців) з підсівом насіння смереки (2 кг насіння).

Під час стихії в 2008 році на території цього урочища утворився зсув. ДП «Гринявське лісове господарство» вело декілька років спостереження за даною ділянкою, було зрозуміло що без кваліфікованої допомоги з сторони людини лісовідновлення затягнеться на довгі роки. Тому після очікуваного ремонту дороги на зсуві були нарізані тераси і на даній ділянці проведено висаджування плантацій модрини, яка своїми властивостями (рослина має потужну кореневу систему) з часом зможе вберегти дану місцевість від ерозії.

Також, способом посіву висаджено насіння смереки звичайної. До акції залучили учнів 7-8 класів, близько 60 школярів В.Ясенівської, Устеріцької та Білоберізької шкіл. Взяли участь, також представники громадськості, місцевих рад, Верховинської РДА, зокрема: керівник апарату райдержадміністрації Василь Бровчук та ЗМІ.

Головний лісничий ДП «Гринявське лісове господарство» Дмитро Пилип’юк подякував за співпрацю лісовій охороні лісгоспу, головам місцевих рад, громадських об’єднань, Верховинській райдержадміністрації, вчителям, ЗМІ за об’єктивне висвітлення роботи лісової охорони та всім, хто взяв активну участь в даному заході.

Таку ж акцію сьогодні організовано працівниками ДП «Верховинське лісове господарство» за участю працівників організацій та підприємств району, учнів Бистрецької ЗОШ І-ІІ ступенів. Проведено посадку молодих саджанців цінних порід дерев в с.Дземброня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua