Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті планують збільшити кількість ПЛР-тестувань за добу. Відео

На Прикарпатті продовжують впроваджувати заходи боротьби із коронавірусною інфекцією. Зокрема, планують на 20% збільшити кількість ПЛР-тестувань за добу.

За минулий місяць в медзакладах області вдалося збільшити кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19 вдвічі. Зокрема, розгорнули 926 додаткових ліжок. Це вдалося розвантажити лікарні першої лінії. Наразі заповненість ліжок хворими на COVID-19 складає майже 56%, йдеться в сюжеті ТРК “РАІ”.

“Але поряд з тим є питання по кисню, є питання по страхуванню медиків. Сьогодні є 1071 точка киснева, є кошти, які виділила держава, держава дала нам в жовтні 18 мільйонів на забезпечення кисню, зараз ми очікуємо другий транш субвенції 24 млн”, – розповіла Марія Савка, т.в.о. голови Івано-Франківської ОДА 

Окрім того на селекторній нараді вирішили пришвидшити безкоштовне ПЛР-тестування. Зокрема мова йшла про збільшення кількості тестувань на 20%. Такого результату вдасться досягти, якщо райдержадміністрації забезпечать вчасну доставку зібраного матеріалу на аналізи в обласну лабораторію.

Деталі – у сюжеті:

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua