Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломийській ТГ до кінця літа запрацює центр військово-патріотичного виховання. Відео

Прикарпаття

Коломийські ветерани війни, волонтери та активісти роблять все можливе, щоб зовсім скоро відчинив свої двері центр військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки. Будівля старого будинку культури змінила свій зовнішній вигляд. Залишилося лише провести внутрішні роботи і центр прийматиме на літнє таборування дітлахів, а круглорічно тут зможуть проходити реабілітацію ветерани війни.

Ідея створення такого центру військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки, згадує голова координаційної ради центру допомоги учасникам АТО\ООС Андрій Спіров, зародилася ще 6-8 років тому. Наразі роботи на фініші. Однак Андрій зізнається, що ветеранів перестали чути у міській владі.

Натхненником створення такого цетру був Мирон Забарило. Однак він та його бойовий побратим Володимир Островський загинули на війні. Ветерани планують назвати центр в честь героїв України. Підтримують це і у владі.

Щодо до того, хто б мав очолювати цей центр, то ветерани мають свою точку зору і відстоюватимуть її у всіх інстанціях, каже Андрій Спіров.

Наразі опікується роботами знаний волонтер, а ще депутат Коломийської міської ради Микола Андрійчук. Він певен, що такий центр наразі дуже потрібен, як для молодого покоління так і для ветеранів війни. А ще пан Микола каже, що всі відчувають присутність двох героїв посеред нас. І певен, що на небесах хлопці із задоволенням спостерігають, як втілюється в життя їхня мрія.

До кінця літа планують повністю завершити роботи і центр прийматиме перших відвідувачів. 

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua