Онлайн TV FM радіо FM пауза

Нічна стрілянина біля Дністра (Місто)

24 січня 2020 року близько 23 години невідома особа обстріляла з вогнепальної зброї працівників Івано-Франківського рибпатруля, які на чолі з начальником Управління Держрибагентства в Івано-Франківській області Любомиром Стрембіцьким проводили рибоохоронний рейд на р. Дністер в Тлумацькому районі, пише Місто.

Цей інцидент стався після того, як рибінспектори виявили грубе порушення правил рибальства – встановленими з човна сітками здійснювався незаконний вилов риби на річці між селами Кутище Тлумацького району Івано-Франківської області та Вістря Монастириського району Тернопільської області.

При наближенні рибпатрульних порушник, користуючись темрявою, зник. Та незабаром із погрозами відкрив вогонь з вогнепальної зброї по держінспекторах. Загалом здійснено понад 10 пострілів. На щастя, ніхто з учасників рибоохоронного рейду не постраждав. На місце події викликано працівників поліції.

Як з’ясувалось, за допомогою 4 од. сіток загальною довжиною 160 метрів порушнику вдалося незаконно добути 47 шт. риб: вирезуб (червонокнижний вид) – 3 екз., підуст – 37 екз., клепець – 5 екз., рибець – 2 екз. Оскільки риба знаходилась в життєздатному стані, то була випущена в річку.

Збитки, які вдалось відвернути рибпатрульним, становлять 32 193 грн.

Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна. Човен та заборонені сітні знаряддя лову вилучено. За фактом нападу на державних інспекторів відкрито кримінальне провадження за ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу). Розпочато слідство.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua