Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поліцейські розповіли мешканцям Косова, як не стати жертвою шахрайства. Відео

Прикарпаття

Поліція Прикарпаття продовжує нагадувати громадянам, як не потрапити у пастку аферистів та протидіяти шахрайству. Цього разу профілактичні заходи вкотре провели співробітники Косівського районного відділу поліції. Вони роздавали листівки та розміщували спеціальні плакати.

Про це інформує на сторінці Поліція Івано-Франківської області.

Також, за словами правоохоронців в Україні активізувалися шахраї, які дурять вимушено переселених українців. Здебільшого вони пропонують допомогу нібито від міжнародних організацій.

«До нас часто звертаються люди, які потерпіли від онлайн-шахраїв. Замовляють товар, переходять за невідомими посиланнями, вносять персональні та банківські дані, і з їх рахунків списуються чималі кошти. Також звертаються внутрішньо переміщені особи, які потерпають від шахраїв, які присилають фішингові посилання щодо виплат», – додає капітан поліції Іван Шатрук.

Поліція Івано-Франківської області нагадує мешканцям:

  • Інтернет-афери, пов’язані з продажем товару, об’єднує одна умова – 100-відсоткова оплата або передоплата на відповідний картковий рахунок.
  • Обов’язково перевіряйте дані продавця в інтернеті. Введіть у пошукову систему номер телефону, e-mail, реквізити для оплати та інші дані про продавця.
  • Не поспішайте робити передоплату.
  • Отримуйте інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, лише з офіційних джерел.
  • Уникайте сумнівних гіперпосилань.
  • Не повідомляйте конфіденційну інформацію, зокрема дані банківських карток, стороннім особам.
  • Про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляйте на «102».
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua