Онлайн TV FM радіо FM пауза

Національні парки Прикарпаття можна буде відвідати віртуально

Прикарпаття

Українські національні парки будуть оцифровані Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Google Україна. У рамках спільного проєкту буде створено колекцію цифрових панорам національних природних парків України.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на пресс-службу Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Відтепер кожен зможе віртуально подорожувати унікальними природними куточками України та в деталях розглянути неповторну природу нашої країни.

«Ідеєю проєкту є промоція унікального природного надбання ― національних парків України. Завдяки якісним оцифровкам нацпарків компанією Google Україна, мільйони користувачів Google Карт зможуть переглядати локації та будувати маршрути для своїх майбутніх подорожей. Також проєкт має на меті стимулювання віртуального туризму для маломобільних верств населення», – зазначив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський.

Наразі користувачі Інтернету можуть «прогулятися» у шести заповідних об’єктах:

НПП «Голосіївський» https://cutt.ly/5s4Py1k

НПП «Нижньодністровський» https://cutt.ly/ms4Pn0c

НПП «Нижньодніпровський» https://cutt.ly/ks4PGhR

НПП «Мезинський» https://cutt.ly/Qs4PNSL

НПП «Гетьманський» https://cutt.ly/ys4AqaJ

НПП «Нижньосульський» https://cutt.ly/is4AaMt

До кінця року заплановано оцифрувати 10 національних природних парків в Івано-Франківській, Чернівецькій та інших областях. Зокрема, в нашій області йдеться про НПП «Верховинський», НПП «Гуцульщина», НПП «Карпатський».

Планується, що проєкт якісно підвищить присутність національних парків України в глобальній інформаційній системі Google Карт, надаючи нові можливості туристичній та природоохоронній сферам України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua