Онлайн TV FM радіо FM пауза

«ВОЛЯ» не допустила продажу земельних ділянок у Надвірній за заниженими цінами

Люди “ВОЛІ” не допустили продажу двох земельних ділянок за заниженими  цінами у Надвірній.

30 квітня, на сесії Надвірнянської міської ради депутати розгляданули питання про продаж 0,0380 га земельної ділянки у центрі міста приватному підприємцю. Громадські активісти домоглися, аби ця ділянка була продана за майже 119тисяч  гривень, що відповідає нормативно-грошовій оцінці, а не за 72 тисячі гривень як пропонували депутати.

«Партія «ВОЛЯ» наполягла на зміні нормативно-грошової оцінки землі. «Ми вважаємо, що вартість землі була навмисне занижена». – зауважив активіст «ВОЛІ» Володимир Монастирецький.

Таким чиномз продажу діляники в бюджет міста додатково отримає майже 50 тисяч гривен.

За словами Монастирецького, ці кошти підуть на потреби міста.

Активісти “ВОЛІ” змушені констатувати, що відчувають опір з боку депутатів та міського голови Надвірної. “Таке враження, що дерибан землі важливіший, ніж надходження коштів до бюджету», – заявив Монастирецький.

Також на продаж була виставлена ще одна земельна ділянка площею 1,1677 га, яку покупець ТзОВ «ЛК ІнтерплитНадвірна» пропонував придбати за 934 тис. гривень.

Активісти «ВОЛІ» пропонували, щоб ціну земельної ділянки переглянули ще раз, бо її вартість занижена за попередніми оцінками вдвічі. В результаті, депутати не підтримали продаж даної ділянки і перенесли розгляд цього питання на наступне засідання.

Нагадаємо, під час минулих сесій Надвірнянської міської ради нардеп, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Деревянкозвернувся до депутатів з проханням переглянути експертну оцінку земельних ділянок, які виставлені на продаж, бо їхня вартість не відповідає ринковій ціні. Він підкреслив, що всі «земельні питання» повинні отримувати публічне обговорення і бути максимально прозорими.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua