Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті водії, що порушили ПДР, випробовують “алкоокуляри”

Прикарпаття

Превентивні заходи щодо зниження дорожньо-транспортного травматизму тривають

Акцію «Випробуй у безпеці» проводять поліцейські Івано-Франківської області.Вона орієнтована на профілактику керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомля РАІ з посиланням на Поліцію Івано-Франківської області.

Працівники груп реагування патрульної поліції велику увагу приділяють роз’яснювальній бесіді з водіями щодо протидії керування транспортними засобами в нетверезому стані.

Зокрема, поліцейські використовують «Drunk Busters Goggles» – це спеціальні окуляри, які імітують вплив алкоголю на поведінку людини. За сприяння Всеукраїнського об’єднання Автошкіл працівники поліції мають можливість в області презентувати громадянам так звані алкоокуляри. Такі заходи проводять поліцейські систематично.

Окуляри допомагають усвідомити усі ризики керування в нетверезому стані.
Дані акції допомагають привернути увагу учасників дорожнього руху до проблеми керування «напідпитку» та вкотре нагадати про необхідність дотримання ПДР України.

Водіїв, які порушили та сіли за кермо в нетверезому стані поліцейські притягують до адміністративної відповідальності.

За сім місяців 2020 року на території Івано-Франківської області зареєстровано 201 ДТП саме через перебування водіїв у нетверезому стані. При цьому 47 таких ДТП з постраждалими, в яких загинули 3 особи та 65 осіб отримали тілесні ушкодження. За даний період працівники поліції склали 2126 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею 130 КУпАП (керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані сп’яніння).

На изображении может находиться: автомобиль
На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят, обувь и на улице
На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua