Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті відшкодували витрат з поховання УБД та осіб з інвалідністю внаслідок війни на суму понад 200 тис гривень

Прикарпаття

Знідно розпорядження облдержадміністрації від 09.07.2020 року № 354 «Про затвердження Порядку здійснення витрат, пов’язаних із похованням учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни, за рахунок коштів хобласного бюджету» здійснюється відшкодування витрат, пов’язаних із похованням учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які на момент смерті були зареєстровані на території області.

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Відшкодування витрат, пов’язаних із похованням, проводиться:

  1. В разі звернення виконавця волевиявлення або особи, яка здійснила поховання учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності та особи з інвалідністю внаслідок війни, до структурного підрозділу;
  2. на підставі договору-замовлення про організацію та проведення поховання, укладеного з надавачем ритуальних послуг.

Для здійснення витрат, пов’язаних із похованням, особа, яка здійснила  поховання померлого, подає структурному підрозділу наступні документи:

  • заяву
  • копію документа, що посвідчує особу, яка здійснила поховання;
  • документ, що засвідчує факт поховання учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності або особи з інвалідністю внаслідок війни особою, яка здійснила поховання;
  • копії документів, що підтверджують вартість наданих ритуальних послуг;
  • копію свідоцтва про смерть, виданого в установленому порядку;
  • копію документа, що підтверджує віднесення особи померлого до однієї із зазначених категорій.

Відшкодування вартості ритуальних послуг здійснюється відповідно до переліку окремих видів послуг, передбачених Порядком проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 року № 1445.

Вартість ритуальних послуг, визначених для здійснення витрат, пов’язаних із похованням, за рахунок коштів обласного бюджету, не повинна перевищувати середню ціну на відповідні ритуальні послуги, що склалася у районі або місті обласного значення.

Додаткові ритуальні послуги оплачуються виконавцем волевиявлення або особою, яка зобов’язалася поховати померлого.

Витрати, пов’язані із похованням, відшкодовуються, якщо звернення за ними надійшло не пізніше 12 місяців після смерті учасника бойових дій, постраждалого учасника Революції Гідності та особи з інвалідністю внаслідок війни.

В обласному бюджеті на 2020 рік для здійснення витрат, пов’язаних із похованням учасників бойових дій, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни передбачено 835,3 тис. гривень.

За 9 місяців 2020 року відшкодування витрат за поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни здійснено 63 особам на суму 220,7 тис. гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua