Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті для закупівлі житла дітям-сиротам виділено майже 8 млн гривень

Прикарпаття

Цього року близько 8 мільйонів гривень виділять для реалізації державної політики щодо забезпечення житлом прикарпатських дітей-сиріт.

Про це повідмляє РАІ з посиланням на Галку.

Заступниця голови облдержадміністрації Світлана Онищук провела робочу нараду з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа за рахунок субвенції з Державного бюджету за участю керівництва та представників служби у справах дітей і департаменту соціальної політики ОДА, обласного та міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зазначимо, що у 2019 році обласна державна адміністрація розглянула пропозиції та розподілила кошти райдержадміністраціям, виконавчим органам міських рад, сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад на спрямування субвенції із Державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 9 мільйонів 850 тисяч 547 гривень для придбання 27-ми квартир.

Цьогоріч розглядаються відповідні пропозиції задля розподілу 7-ми мільйонів 952 тисяч 600 гривень. При визначенні алгоритму роботи Світлана Онищук наголосила на необхідності максимально прозоро підійти до вирішення цього питання, дотримуючись законодавства. Водночас, переконана посадовець, треба розуміти потребу у власному житлі кожної дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Окрім цього, регіональній комісії при облдержадміністрації, яка розподілятиме кошти за напрямками, доведеться вперше формувати єдиний список дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа відповідно до дати взяття на квартирний облік.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua