Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Косівщині почалася кампанія “Прийміть дитину у родину”

Метою інформаційно-рекламної кампанії «Прийміть дитину у родину» є поширення сімейних форм влаштування дітей-сиріт та залучення нових кандидатів у прийомні батьки.

Прийомні сім’ї дають шанс дітям-сиротам зростати у сімейному оточенні, відчути материнську та батьківську любов, каже в.о. начальника відділу соціальної роботи Ольга Максимів, повідомляє Курс.

Сьогодні в Косівському районі є 7 прийомних сімей та 2 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 25 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Одна із сімей створена саме у березні 2015 року (с. Люча).

“До Центру звертається багато сімей та осіб, які б хотіли стати прийомними батьками. Проте не всі можуть ними стати. Ми дуже ретельно підбираємо кандидатів у прийомні батьки, адже важливо виявити їх справжні мотиви ще на етапі створення прийомної сім’ї. Важливо, щоб основним мотивом майбутніх батьків було справжнє бажання виховувати дітей, а не отримання коштів та пільг. Якщо батьки щиро бажають взяти дитину, щоб її виховувати, то така прийомна сім’я обов’язково буде успішною та щасливою”, – каже Ольга Максимів. 

Косівським РЦСССДМ розроблені листівки «Діти-сироти чекають на вас», «Прийміть дитину у родину», де міститься інформація про особливості створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також контактна інформація. Протягом місячника волонтери Центру допомагали розповсюджувати листівки по установах, організаціях та вулицях Косова. Фахівці із соціальної роботи надавали необхідну інформацію по селах району.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua