Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чи вдасться дітям з гірських сіл вчитися дистанційно (Вікна)

Від 12 березня в Україні запровадили карантин для учнів і студентів у зв’язку з поширенням коронавірусу. Як на Прикарпатті діти з віддалених гірських сіл, не розбещені швидкісним інтернетом і персональними гаджетами, вчаться в умовах дистанційної освіти?

На Прикарпатті, як і скрізь в Україні, одним із варіантів вирішення проблеми освіти під час карантину стало дистанційне навчання з використанням новітніх технологій, яке почали пропонувати вчителі своїм учням. У містах України, де безперебійно можна отримати доступ до Інтернету, це просто, а от чи можуть такою ідеєю користуватись гірські райони, залишається питанням, інформують “Вікна” з посиланням на “Укрінформ”.

«В Івано-Франківській області у 630 закладах освіти організовано освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання. Це відбувається за допомогою таких месенджерів як Вайбер, YouTube. Відповідно, через них даються завдання, голосові підказки, особисті напрацювання викладачів і, таким чином, область вчиться в нових умовах», — повідомив в.о. голови Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів.

На бодай якийсь результат від такого навчання сподівається і директор Татарівської ЗОШ І-ІІ ступенів Любов Павлюк. Вона розповідає, що в її школі навчається 151 дитина і кожен вчитель, від 1 до 9 класу, вже створив свою групу в месенджері. Дистанційне навчання тут запровадили через мобільний телефон.

«У кого є мобільні телефони, ми з ними працюємо. В кого комп’ютери — працюють на них. Втім, це залежить від спроможності батьків: чи можуть вони придбати комп’ютери. Тому ми працюємо через Вайбер. Це гарно виходить. Кожен учитель бачить свою роботу. Діти йому скидають приватно виконання тестових завдань», — каже Любов Онуфріївна і додає, що дистанційне навчання контролюють директори шкіл.

А ось щодо телеуроків на каналі «Рада», то вона не впевнена, що їх зможуть дивитись діти в гірській місцевості.

«У зв’язку з тими відключеннями, переключеннями і недовключеннями, я не володію інформацією, в кого з батьків є цей телеканал «Рада», — каже Любов Павлюк.

Марина, мама учениці Яремчанської ЗОШ, розповідає:

«Вже коли пікає те сповіщення, то нас аж підкидає. Ми вже з батьками між собою сміємось: краще б діти йшли до школи, бо дуже багато завдань вони отримують через Вайбер і працюють вдома».

Вона стверджує, що дистанційне навчання у Яремчанській школі є обов’язковим, це навіть не обговорюється. Старші учні групи створили самі собі, для молодших про це подбали вчителі.

«З понеділка надсилають кожен урок. Є відеоматеріали, надсилають лекції голосовими повідомленнями. Так, у групах трохи з того піджартовуємо, але діти вчаться», — стверджує Марина.

Дистанційне навчання запрацювало і в Кутському ліцеї Косівської райради. Щоправда, воно лише для відповідальних, каже старшокласниця ліцею Соломія. На сайті ліцею є на кожен день уроки і завдання, але їх виконання ніхто не перевіряє, тому серйозно до завдань ставиться небагато учнів.

ПРИМІТКА. Хороший приклад: багато батьків з дітьми, користуючись нагодою, вчать англійську мову! Успіхів!

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua