Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Коломиї басейн відновив роботу після капітального ремонту. Відео

Коломия

Школярі Коломиї мають нагоду відвідувати басейн, який розпочав роботу після капітального ремонту. На відновлення із міського бюджету було виділено понад півтора мільйона гривень. Ремонт басейну тривав майже рік.

Учень 6 філії 9-го ліцею Юрій вже давно займається плаванням. Часто їздить на змагання. Але не мав можливості займатися улюбленим видом спорту в школі. Натомість відвідував приватний басейн. Каже, що цього дня чекав із нетерпінням.

«Я дуже задоволений, що у нас в школі оновили басейн. Тепер учні нашої школи можуть плавати на уроках фізкультури. Плавання може покращувати здоров’я. Та я дуже хочу спати чемпіоном світу», – каже школяр Юрій.

Басейн у філії №6 працював від самого її створення – 30 років. Його відвідували школярі з всього міста. Зараз для комфорту школярів зробили чимало каже директорка ліцею №9 Ганна Пасічна. Допомагали, як підприємці так і батьки.

«Є покриття у плавальному басейні, бо там була плитка уже побита і це десь могло пошкодити дітей. Ви бачите, що замінили всі душові. Поремонтували всі роздягалки для дівчаток і для хлопчиків. Все у нас в порядку. Все абсолютно підходить для дітей», – розповідає директор ліцею №9 Ганна Пасічна.

Тепер у басейні проводитимуть уроки зі школярами. Тренером працює Неля Матейчук. У неї великий тренерський досвід.

«Це корисно для всіх, дітей і дорослих. Перш за все – для їхньої осанки. Плавання дає можливість розвантажити наш опорний апарат. Покращує серцево-судинну систему. Розвиває дихальну систему, життєва ємкість легень збільшується. Як показує практика – діти, які займаються плаванням вони є здоровіші», – наголошує вчителька фізичного виховання Неля Матейчук.

Міський голова Богдан Станіславський певен, що басейн буде ще й приносити дохід. Тут можуть займатися плавання після уроків всі бажаючі.

«Також після 15:00 години можна приходити, послуги будуть платні. До 15:00 години будуть займатися наші учні, які проходять навчання. А після 15:00 години, хто має бажання будуть додаткові заняття», – зазначає міський голова Коломиї Богдан Станіславський.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua