Онлайн TV FM радіо FM пауза

Делегація Коломийського району відвідала мобілізованих земляків

Керівники Коломийського району спільно з волонтерськими організаціями та духовенством відвідали 47 коломийських мобілізованих бійців, які проходять військову підготовку у Львівській області.

Окрім продуктів харчування та термобілизни , які зібрали благодійники, майбутнім захисникам країни привезли дитячі малюнки та листівки з побажаннями перемоги й швидкого повернення додому. Аматорський оркестр народних інструментів та вокальний колектив «Тиса» виконали для земляків низку пісенних композицій, а представники духовенства помолилися за здоров`я та збереження життя військовослужбовців.

За словами голови райдержадміністрації Любомира Глушкова, у ході проведення четвертої хвилі мобілізації, Коломийщина на сто відсотків виконала мобілізаційні плани.

«Мета нашого приїзду – особисто переконатися, що військовозобов`язані забезпечені належними умовами проживання, харчування, лікарськими засобами і, тим самим, заспокоїти родичів мобілізованих, – зауважив посадовець. – Незабаром розпочинається черговий призов військовозобов`язаних, тому я хочу, щоб рідні та близькі бійців були певні, що їхні сини, чоловіки, батьки мають все необхідне для того, аби належним чином захищати Україну. Громада краю пам`ятає про них та вдячна за те, що наші краяни не ховаються , не виїжджають закордон , а гідно виконують свій обов`язок».

Після перебування у навчальному центрі, коломияни провідали земляків, які отримали поранення у зоні проведення АТО та проходять відновлюване лікування у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

За словами заступника начальника центру по роботі з особовим складом Івана Держила, медичну допомогу у центрі отримали близько двох тисяч військовослужбовців. На даний момент на лікуванні перебувають 125 учасників бойових дій, які отримали поранення різного ступеня важкості, зокрема, мінно-вибухові травми та поранення кінцівок. До Львова поранених доправляють авіатранспортом із Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (м. Харків) та Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова.

Принагідно зазначимо, що відновлюване лікування у клінічному центрі отримує і наш краянин Євген Краснокутський — майор Збройних сил України, льотчик-оператор вертолітної ланки окремої бригади армійської авіації.

2 травня 2014 року в ході бойових дій поблизу міста Слов’янськ переносними зенітними ракетними комплексами було збито два вертольоти Мі-24 Збройних сил України, які здійснювали повітряне патрулювання . П’ятеро офіцерів Збройних сил України загинули, а Євген Краснокутський зазнав поранення нижньої кінцівки через нанесений навмисно постріл терористами.

Сьогодні майор ще проходить лікування, але вже наступного тижня планує повернутися на Коломийщину.

Нагадаємо, що 20 червня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Євген Краснокутський нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua