Онлайн TV FM радіо FM пауза

16 квітня у селі Голинь, Калуської громади відкрили поліцейську станцію. Відео

Калуський район

Голинь – найбільше село Калуської громади. Тут мешкає понад 5 тис жителів. Відтепер за дотриманням тут порядку стежитиме поліцейський офіцер громади Михайло Площинець.

Того року міська рада підтримала ініціативу Нацполіції щодо створення у селі поліцейської станції.  Її місцем розташування обрали будівлю комунальної власності. Колись тут було поштове відділення, пізніше – відомче житло та офіс громадської організації. Після капітального ремонту 16 квітня тут відкрили поліцейську станцію.

«Дуже важливо, що буде такий допоміжний інструмент, така людина, як офіцер громади, який також бути підтримувати округ порядку. Буде приймати людей і оперативно вирішувати всі питання, які будуть виникати у даному окрузі. Округ великий, але ми справляємося. З Михайлом працюємо уже довгий час і надіємося, що співпраця буде міцною, надійною та оперативною. Головне, щоб люди наші були задоволені і щасливі», – зазначає в. о. старости Голиня Василь Тимчишин.

Важлива подія відбулася за участю начальника Головного управління нацполіції в Івано-Франківській області Сергія Безпалька, начальника Калуського райвідділу поліції Сергія Харіна, міського голови Калуша Андрія Найди, депутатів Калуської міської ради, та т в.о. старости ГОлиня Василя Тимчишина. Будівлю, освятив місцевий парох о. Анатолій Козак.

Поліцейським офіцером ГОлинської громади став 22-х річний Михайло Площинець. Старший лейтенант, запевняє, що на роботі та на зв’язку з мешканцями громади буде 24/7.

«З відкриттям цієї станції з’явилось дуже багато функцій і можливостей працювати на віддалених куточках. Якщо відділ поліції знаходиться в місті Калуш, то з відкриттям цієї поліцейської станції я можу швидше реагувати на повідомлення людей та їхні звернення на буденні ситуації, оскільки моя посада є широкого спектру. Поліцейська станція працює з 9:00 до 18:00 години. Поліція працює 24/7, тобто до мене можна зателефонувати у будь-якій годині дня і ночі, я піднімлю слухавку, допоможу людині, проконсультую в залежності від її ситуації », наголошує поліцейський офіцер Голинської громади Михайло Площинець.

Очільник Калуської громади спільно з начальником ГУНП в області підписали меморандум про співпрацю.

«Вирішили все ж таки, що це є найбільший старостинський округ громади, який є досить віддалено від міста і не дай Бог, якщо стається якийсь випадок – час спрацювання великий. У відповідності була хороша ідея зробити тут поліцейську станцію – це приміщення відремонтувати. Просвіті ми запропонували інше приміщення, яке знаходиться в приміщенні де знаходиться адміністрація Голинського старостинського округу . Тут протягом менше року робилися роботи. Сьогодні маємо нагоду відкрити цю поліцеську станцію, тому що вона дійсно потрібна», розповідає міський голова Калуша Андрій Найда.

Загалом на Прикарпатті зараз функціонує 59 поліцейських станцій , 5 із них у Калуському районі. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua