Онлайн TV FM радіо FM пауза

Згідно з генпланом в Івано-Франківську мають з’явитися багаторівневі паркінги

Відповідно до змін у генплані Івано-Франківська передбачено розміщення багаторівневих стоянок на ділянках, наближених до центру міста.

Про це розповів розробник транспортної частини проекту змін до генплану Сергій Янковський, пише Стик.

“Зараз відбувається зростання рівня автомобілізації міста. Івано-Франківськ належить до міст з високим рівнем автомібілізації – 200 автомобілів на 1000 мешканців. Генеральним планом передбачається в перспективі збільшення до 300 автомобілів на 1000 мешканців. Окрім того, зараз у місті 19 тисяч машиномісць, в перспективі їх кількість повинна зрости до 40 тисяч. Щоб це все стало можливим, заплановано будівництво гаражів підземного, напівпідземного та багатоповерхового типів у всіх нових будинках. Їх розмістять таким чином, так щоб вони були в межах пішохідної доступності до багатоповерхової забудови. Для мешканців малоповерхових забудов зберігання транспорту передбачається на присадибних ділянках”, – зазначив він.

Тому в місті планують побудувати багаторівневі автостоянки.

“На території, наближеній до центру, є місця, які відрізають доступ транспорту ззовні, для того, щоб далі люди могли пересідати на громадський транспорт або добиратися до центру пішки”, – зазначає директор Департаменту містобудування та архітектури Володимир Гайдар.

За його словами, багаторівневі паркінги знаходитимуться в кількох місцях. Перший буде на вулиці Незалежності, одразу за мостом через колію. передбачено місце для такого паркінгу. Ще по одному – на вулицях Галицькій (в районі швейної фабрики) та Набережній( частково на території колишньої шкірзаводу).

Ще паркінги з’являтимуться біля нових транспортних розв’язок, наприклад, на перетині вулиць Петлюри та Коновальця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua