Онлайн TV FM радіо FM пауза

За минулий рік ПАТ «Івано-Франківськгаз» збідніло майже на 50 мільйонів гривень

Нещодавно ПАТ «Івано-Франківськгаз» провело чергові загальні збори акціонерів. Акціонери затвердили фінансову звітність діяльності підприємства за 2014 рік, за результатами якої збитки компанії – 49,8 млн грн.

Головною причиною збитковості товариства стало падіння обсягів транспортування та постачання газу, внаслідок чого підприємство недоотримало тарифної виручки на 80,7 млн грн. Тарифна виручка є єдиним джерелом фінансування програм розвитку газових мереж та заходів, спрямованих на підвищення безпеки газопостачання, пише ГК. 

«Наша компанія впродовж 2014 року неодноразово зверталась до НКРЕКП з проханням відкоригувати тарифи до економічно обгрунтованих, однак наші звернення не були розглянуті, – розповідає в.о. голови правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Василь Вітюк. – Упродовж 2014 року вартість природного газу для категорії населення в середньому зросла на 54%, для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання – на 66%, в той час, як середній тариф на послуги з транспортування збільшився тільки на 7,1%. Такий дисбаланс разом зі зростанням ціни на матеріали, паливо і обладнання негативно позначилися на фінансовому стані компанії. Інвестиційна програма вперше за останні роки була виконана лише на 60%».

Незважаючи на складне фінансове становище, компанія у 2014 році провела роботи по реконструкції, модернізації та розвитку газотранспортної системи області на суму 12,36 млн грн, було замінено та відремонтовано 16,39 км. газопроводу. Минулого року підприємство спрямувало 3,9 млн грн на встановлення 3,5 тис. побутових лічильників газу.

За звітний період газифіковано майже 4 тис. помешкань прикарпатців. Розглянувши результати фінансової діяльності підприємства за 2014 рік, акціонери затвердили річний звіт і баланс. Також на загальних зборах були затверджені звіти Наглядової ради, Ревізійної комісії та Правління, окрім того, визначено напрямки розвитку компанії на 2015 рік, головними з яких є: виконання затвердженої інвестиційної програми, розвиток та модернізація газових мереж, підвищення безпеки систем газопостачання за рахунок впровадження сучасних технологій, а також ліквідація заборгованості по розрахунках за спожитий газ та підвищення рівня заробітної плати до середнього по промисловості.

Основними акціонерами ПАТ «Івано-Франківськгаз», відповідно до реєстру власників цінних паперів, є ПрАТ «Газтек» – 35,14%, ПАТ НАК «Нафтогаз України» – 25%, ПрАТ «Ролюкс» – 15,28%, ТОВ «Транзит-Інвест» – 8,28% та ПрАТ «Агропромкомплект» – 7%.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua