Онлайн TV FM радіо FM пауза

Влада Франківська пропонує штрафувати тих, хто сміття з власних територій викидає на тротуари

Період між закінченням зими і початком цвітіння дерев в Івано-Франківську є проблемним для комунальників, адже у цей час на вулицях міста нагромаджується сміття та піщано-соляна суміш, яку розкидали ще у зимовий період. Здебільшого її нагромадження є на бровках та тротуарах, які потрібно вичистити. 

Про це на оперативній нараді в міськвиконкомі розповів дирекор Департаменту ЖКГ, транспорту та зв’язку Михайло Смушак, інформує ГК

 “Вважається, що якщо щось десь не прибрано, то в цьому винні комунальники. Але насправді, є чітко визначені правила благоустрою – хто, де і скільки повинен прибирати. Якщо це приватна територія, то її прибирає приватна особа або структура, у власності якої знаходиться певна територія”, – зауважив Смушак.

Крім того, головний комунальник міста пояснив, що приватні особи чи суб’єкти господарювання мають дбати не лише про власну територію, а й слідкувати за станом тротуарів та бордюрів у межах 50 метрів за парканом, якщо територія не має власника.

“Я спостерігаю, що у нас ґазди, наприклад у районі Коновальця, почали робити на подвір’ях весняну толоку. Все, що прибрали із свого подвір’я, складають на тротуари, мовляв, комунальне підприємство ДРЕУ позабирає. Насправді, це не так і можна підійти до того ґазди і його оштрафувати за те, що він не утримує в належному стані тротуар, який знаходиться коло його приватної території”, – наголосив Смушак.

Також головний комунальник міста нагадав, що 4 квітня в Івано-Франківську відбудеться загальноміська толока, тож закликав франківців та приватні організації долучитися до толоки.

“Ми будемо працювати й виконаємо все, що від нас залежить, щоб підготувати місто до Великодніх свят та дня міста. 4 квітня у Франківську – загальноміська толока, ми визначили найбільш проблемні місця, будемо їх прибирати. У нас вже є розроблений графік, але, на жаль, зараз дуже мало суб’єктів господарювання долучилися до толоки. Ми готові надати весь інвентар та допомогти із вивозом сміття”, – підсумував Смушак.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua