Онлайн TV FM радіо FM пауза

В навчальних закладах Івано-Франківська посилюють заходи безпеки у зв’язку з ситуацією в країні

У школах Івано-Франківська посилюють заходи безпеки. Відповідний указ МОНУ отримало Управління освіти і науки МВК.

 Про це Фіртці повідомила начальник управління Наталія Микула.

 Посадовець розповідає, що дійсно у зв’язку з складною ситуацією у країні освітяни отримали наказ посилити охорону усіх навчальних закладів міста. Відтак, просить батьків не панікувати і з розумінням поставитися до того, що у приміщення їх можуть не впускати.

 “Ми маємо розпорядження КМУ від 26 січня у якому йдеться про встановлення режиму підвищеної готовності на випадок надзвичайних ситуацій. Відповідно наше профільне міністерство 28 січня видало указ про заходи безпеки на можливі ризики виникнення надзвичайних ситуацій, терористичних актів, диверсій і мінувань. Відповідо наше управління зобов’язує керівників закладів освіти посилити пропускний режим”, – розповідає Микула.

 На сьогодні в Івано-Франківську своїх охоронців має 5 закладів: Природничо-математиматичний ліцей, ЗОШ №4, 10, 16, 24. Відеоспостереженням обладнані Українська гімназія №1, Гімназія №2, ЗОШ №5, 11, приватна школа “Перша ластівка”. Кнопку ДСО має ЗОШ-сад №6.

 В усі решта навчальні заклади Управління розіслало листи із проханням обговорити доцільність встановлення охорони, яку запропонувало освітянам УДСО УМВС в області.

 “Ті заклади, які на разі не мають відеостостереження і охорони, посилили чергування вчителів, адміністраторів, технічних працівників, особливо на першому поверсі у вестибюлі, де зазвичай багато дітей. Тому ми і посилюємо такий пропускний режим. Десь обмежуємо і вхід батьків у приміщення. Звичайно, що ми не можемо заборонити дитині під час навчального процесу виходити за межі школи, але тут вже кожен заклад приймає своє рішення. Бо вчитель і школа несе відповідальність за них на час навчально-виховного процесу”, – говорить посадовець.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua