Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську запрацював проєкт щодо зубопротезування ветеранів війни. Відео

Івано-Франківськ

В Україні ветерани війни можуть безкоштовно отримати послуги із зубопротезування. Проєкт запрацював і в Івано-Франківську. А витрати медичним закладам компенсує держава через Національну службу здоровʼя України. Загалом на цю програму планують витрати 750 мільйонів гривень.

Івано-Франківський національний медичний університет та Національна служба здоров’я України уклали договір у рамках пілотного проєкту Міністерства охорони здоров’я щодо зубопротезування ветеранів війни.

На разі в Івано-Франківській стоматології участь у цьому проєкті беруть 5 військовослужбовців. Один з них – це Сергій Поповський. Він був учасником АТО, а після початку повномасштабної війни – теж став на захист України. Нині чоловік перебуває у лікарні після поранення, яке отримав на Донеччині. А водночас – вирішив й зайнятись своєї усмішкою. Адже під час служби втратив усі зуби.

Лікар-ортопед Василь Фафлей каже, у конкретному випадку – виготовлятимуть повні знімні пластинкові протези. І до кінця тижня – воїн матиме гарні та здорові зуби.

Ректор медичного університету Роман Яцишин зазначає, що таких пацієнтів – дуже багато і вони намагатимуться допомогти кожному.

Загалом цьогоріч на зубопротезування військових виділено 750 мільйонів гривень. На одного пацієнта – це близько 15 тисяч гривень. На Прикарпатті такі безкоштовні послуги воїнам наразі можуть надавати 3 медичні заклади. Окрім, стоматології івано-франківського медичного університету, це також міська стоматполіклініка та госпіталь ветеранів, що у Коломиї.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua