Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку Юрію Барану

Сьогодні відбулось відкриття та освячення анотаційної дошки загиблому під час антитерористичної операції на Донеччині майору, начальнику штабу 5-го територіального батальйону оборони «Прикарпаття» ЗСУ Юрію Барану.

 Дошку встановили на фасаді будівлі ЗОШ №12, що на вулиці Національної гвардії, де свого часу навчався Юрій, передає Фіртка.

 Вшанувати пам’ять загиблого зібрались родичі і друзі, учні та педколектив школи, а також представники влади.

 За словами дружини Юрія Марії Баран, її встановлення на фасаді школи є потрібідним, щоб школярі знали своїх Героїв.

 «Я думаю, що таке вшанування пам’яті є необхідним. Тому що тоді діти знатимуть своїх героїв, які захищали незалежність нашої країни. Дай Боже, щоб ця війна закінчилась, Але зараз молодь повинна знати своїх Героїв», – крізь сльози каже дружина майора.

 Побратим Юрія Іван Сидорук відзначає, що Юрій Баран був досвідченим військовослужбовцем, великим патріотом своєї держави.

 «Для нас він був як батько. Він відносився до нас не як командир батальйону, хоч і носив звання майора, але нам він був як друг. Можу сказати, якби Юрій був нашим командиром, він би не вивів батальон», – переконаний боєць.

 Це вже 21-ша пам’ятка, встановлена в рамках реалізації міської програми «Івано-Франківськ — місто героїв».

 Нагадаємо, 8 липня біля Амвросіївки загинув начальник тербатальйону «Прикарпаття» Юрій Баран. Тоді повідомили, що снайпер влучив йому просто у скроню. На загиблому не було ані каски, ані бронежилета.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua