Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили виставку художніх робіт під назвою «Текстильний діалог». Відео

Івано-Франківськ

Картини, що покликані берегти довкілля. В Івано-Франківську відкрили виставку художніх робіт, львівських мисткинь Олени Зотової та Дарії Зав’ялової, під назвою «Текстильний діалог». При створенні полотен вони поєднують шовк, льон та клаптики різних тканин. 

Мисткині представили на огляд майже півсотні робіт виконаних в авторських текстильних техніках.

«Деколи робота починається від клаптика. Знаходиш якісь цікавий клаптик і бачиш у ньому образ, а тоді вже до нього підключається все інше. А деколи навпаки придумуєш роботу, сюжет, а вже до нього вишукуєш довго і ретельно з чого його зробити», – розповідає мисткиня Олена Зотова.

 На роботах, що експонуються здебільшого зображені архітектурні споруди. Олена Зотова каже, що на їх створення надихається прогулюючись вулицями міста.

«Одна з наших основних тем – це все ж таки збереження природи, яку ми дуже любимо і використання вторинних матеріалів по-другому разу. Це речі з секонд-хенду, клаптики вінтажної тканини, яка дуже часто йде на смітник. А тут вона отримує уже друге третє четверте життя вже», – каже мисткиня Олена Зотова.

Відвідувач виставки, Михайло Дейнега зізнається, що його вражає як зі звичайного текстилю художниці створюють справжній витвір мистецтва.

«Це надзвичайно високе мистецтво. Це мистецтво коли душа виривається із цього тіла і починає творити на рівні з космосом. Я в захваті. Ніби всі вміють це робити ніби все так просто взяв нитку пришив, але в цій просторі вся геніальність цих жінок», – наголошує відвідувач виставки Михайло Дейнега.

Такі виставки є вкрай актуальними, переконаний модератор Тарас Косович, адже вони бережуть мистецтво, яке розвивалося упродовж століть.

«Мистецтво текстилю воно само по собі є надзвичайно ревнім та магічним, бо це є тканина, де той художній образ, який створений мисткинями, де кожний вузлик, кожний шовк, кожний клаптик тканини – є тим шматочком енергії, тим пазлом з якого є той художній образ про який я вище сказав і який ми, як відвідувачі маємо змогу насолодитись вже на виставці», – зазначив організатор виставки, Тарас Косович.

Загалом на виставці експонується 44 роботи. Поглянути на них можна в обласній науковій бібліотеці до кінця травня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua