Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили спортивний реабілітаційний майданчик. Відео

Івано-Франківськ

Пограти баскетбол, настільний теніс, або шахи та навчитись користуватись пандусом. На території Івано-Франківської міської центральної клінічної лікарні відкрили спортивний реабілітаційний майданчик. Займатись тут, зазначає керівник медзакладу Тарас Масляк, можуть усі пацієнти: як військові, так і цивільні.

«Це є дуже важливо, тому що ми розуміємо, що приміщення – це є одне, але тут у них не тільки, як реабілітація фізична, але так і реабілітація емоційна, так і психоневрологічна, тому що ми розуміємо – природа, свіже повітря, гарне сонечко. Cпортивних майданчиків у нас всюди у різних місцях є багато, але реабілітаційних це один із перших таких, які ми зробили в Україні для реабілітаційного відділення і для тих людей, які в нас лікуються», – зазначає директор ІФ ЦМКЛ Тарас Масляк.

Лікар фізичної та реабілітаційної медицини Михайло Кобзей каже, що важливо, щоб пацієнти, які проходять реабілітацію виходили на вулицю та усвідомлювали, що після хвороби чи поранення – життя продовжується.

Проходять реабілітацію у медзакладі військовослужбовці Віктор Владикін та Володимир Тимкович. Бійці вже встигли випробувати новий реабілітаційний майданчик. Кажуть, що цей простір їм до вподоби.

«Майданчик – це дуже класно, оскільки це надає можливість не тільки займатися у приміщенні, але й на свіжому повітрі. Воно відволікає і завжди краще коли ти знаходишся на дворі у ніж замкнутому просторі. Хочеться побільше відчувати себе незамкнутим – ось так», – каже військовослужбовець, Віктор Владикін.

«Це прекрасна можливість відновити далі свою рухливість, розімнути суглоби, аби вони правильно заживали. Це прекрасна можливість для подальшої реабілітації», – розповів військовослужбовець Володимир Тимкович.

Очільник Івано-Франківської громади Руслан Марцінків впевнений, що потрібно створювати якомога більше таких місць, де поранені військові чи цивільні зможуть займатись та відновлювати функції м’язів.

«Дуже важливо було розширити цей простір і використали цю площу для того, щоб був такий майданчик для зайняття реабілітацією. Реабілітація – це більше фізичні вправи, фізичне навантаження при правильному проведенні цієї реабілітації. Тому дуже важливо, що цей простір сьогодні виконаний і є можливість займатися», – пояснив голова Івано-Франківської територіальної громади Руслан Марцінків.

У планах міської влади та керівництва лікарні – відкрити в Івано-Франківську реабілітаційний центр. Приміщення для цього вже є – на вулиці Софіївка. Профінансувати облаштування центру вже погодились 5 міст-побратимів Івано-Франківська.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua