Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відкрили ще одну «Кімнату матері і дитини». Відео

Івано-Франківськ

У Міському клінічному перинатальному центрі на першому поверсі акушерського відділення, що на вулиці Сахарова від тепер є «Кімната матері і дитини» – це спеціально обладнане приміщення, де мама може погодувати чи перевдягнути малюка.

За словами директорки пологового будинку Марії Бойко, заклад працює із позицією «Лікарня доброзичлива до дитини», а тому відповідна кімната – це запит від самих матерів. 

«Ми не тільки лікарня, де народжується дитина. Ми маємо надавати ті послуги, які мають бути цікаві для матері, яка народила дитину. Ми, власне, стикнулися з тим, що до нас приходили жінки, які мають вже дитину і дитині кілька місяців, і запитували, де можна погодувати дитину, де можна помити, переодягнути? Тобто в нас це дійсно питання постало гостро. І тепер є приміщення, яким може скористатись мама з малюком», – розповідає директорка Івано-Франківського міського клінічного перинатального центру Марія Бойко. 

Однією з перших, хто скористався послугами спеціалізованої кімнати – мама двох маленьких діток – Марта Кубарич. Жінка проживає у Крихівцях, а до центру приїхала погуляти з малюками.

«Як на мене, – це супер можливість, тому що місце розташування – майже в центрі. Куточок, де тепло, де можна змінити підгузок, де можна погодувати і молодшого, і старшу, де можна провести з дітками час і погрітися, якщо це холодна пора. Це супер класно, зручно, комфортно для молодих мамусь», – ділиться враженнями Марта Кубарич. 

Потрапити до кімнати матері і дитини у міському перинатальному центрі просто. При вході є дзвіночок. 

«Кожна матуся, яка є поряд з Міським перинатальним центром, може скористатися цією кімнатою. Для цього є дзвіночок, в який вона дзвонить, медичний персонал першого поверху підходить, проводить її в кімнату матері і дитини, де вона може переодягнути, помити дитинку, погодувати грудьми, може бути одночасно зі старшою дитинкою, бо там є достатньо іграшок, щоби дитинка могла гратися», – розповідає головна акушерка Міського клінічного перинатального центру Уляна Аврамченко. 

Кімната працює з 8 ранку і до вечора. Тут можна скористатися санвузлом, пеленальним столиком та навіть підгузками. Тут їх вдосталь та ще й різних розмірів. Кімната для матері та дитини – це ще один крок до розвитку та комфорту. Міський перинатальний центр з кожним роком стає все кращим та конкурентним, каже Руслан Марцінків. 

«Дуже важливо, що пологовий будинок розвивається. Не так як би хотілося, бо війна, але, все-таки, крок за кроком він стає кращим. Також нагадую, що місто сьогодні тим, хто народжує в міському пологовому будинку, виплачує допомоги, це 20 тисяч гривень. І для діток, які народжуються у військовослужбовців – 50 тисяч гривень. Тому хочеться, щоби побільше дітей народжувалось, навіть у цих умовах. Щоби були нові українців, нові франківці. І, звичайно, хочеться, щоби вони були в належних умовах», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua