Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську прогриміли літературні батли

На дитячому всеукраїнському конкурсі «Найкращий читач року» сумувати не довелося: юні учасники здивували літературними вподобаннями, вразили таємницями та розсмішили кумедними власними «афоризмами», а відома письменниця Ольга Деркачова до сліз розчулила гостей заходу, пише ГК.

Другий етап національного конкурсу відбувся сьогодні, 18 березня, у центральній міській бібліотеці для дітей. Понад 20 учасників (учні 6-их та 7-их класів з усіх бібліотек міста) не тільки креативно презентували свої улюблені книги, а й ілюстрували та розповідали про власні добрі справи в рамках проекту «ДоброДІЙ».

 Переможці візьмуть участь в обласних змаганнях, а далі – конкурс всеукраїнського масштабу, що відбуватиметься у Львові. До речі, впродовж останніх 10 років івано-франківські читачі здобували перші місця аж чотири рази.

До складу журі ввійшла відома письменниця Ольга Деркачова, яка на початку конкурсу поділилася з малечею, як воно – бути майстром пера. Також літераторка майже до сліз вразила всіх присутніх, прочитавши уривок із власного твору про дівчинку-переселенку з Криму.

 Як виявилося під час конкурсу, книжковими фаворитами юних читачів стала здебільшого українська класика. Найпопулярнішим автором серед малечі є Всеволод Нестайко. Хоча траплялися й досить «дорослі» захоплення: як-от Ден Браун, Стівен Кінг. Не «відставали» й зарубіжні твори: Д.К.Роулінг «Гаррі Поттер», Р.Дал «Чарлі і шоколадна фабрика», Ш.Бронте «Джейн Ейр», Е.Портер «Поліанна» та інші.

Найпопулярнішими добрими справами, якими похизувалися діти, була допомога воїнам АТО, пожертва для бідних, піклування про людей похилого віку, підтримка тварин-безхатченків і навіть прибирання громадської території.

 І, звісно ж, малеча потішила своєю щирістю і безпосередністю, видаючи кумедні «перли»:

– я знав, що замість «хімії», яку я куплю, я краще витрачу гроші для голодної та бідної жінки;

– ця книжка мене навчила того, що не можна багато дивитися телевізор;

– не можна бити тварин, бо вони тобі колись за це помстяться.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua