Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували стрічку «Смак свободи». Відео

Івано-Франківськ

Добра та апетитна історія, у центрі якої – українська кухня. В Івано-Франківську творча група презентувала романтичну комедію «Смак свободи».  У стрічці поєднали пристрасть до кулінарії, важливість відродження власних забутих смаків та романтично-мотиваційну історію тендітної мрійниці Варі.

Натхненням для авторів фільму стала творчість Ольги Франко – невістки відомого українського письменника Івана Франка. Зокрема її кулінарна книга «Перша українська загально-практична кухня» 1929 року.

Зйомки фільму розпочались влітку 2021 року у Львові та Київській області. Головну роль у стрічці – Варвари – виконала акторка Ірина Кудашова. Вона зізнається, що історія її героїні дуже схожа на її власну.

З’являється у фільмі й сама Ольга Франко. Цю роль виконала акторка Ірма Вітовська.

«Історія цієї жінки потребує окремої біографічної стрічки. Утім, «Смак свободи» – це сучасне кіно, де демонструються світлі частини з життя Ольги Франко», – каже акторка Ірма Вітовська.

Цей фільм, додає акторка Тетяна Малкова, яка зіграла сушефа, покаже якою витонченою є українська кухня.

Знявся у фільмі й актор Паша Лі, який загинув у березні 2022 року, потрапивши в Ірпені під обстріл окупантів. Ця роль стала для нього останньою. У широкий прокат стрічка «Смак свободи» виходить 7 березня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua