Онлайн TV FM радіо FM пауза

У музеї мистецтв Прикарпаття презентували мистецький фотопроєкт «Берегиня». Відео

Івано-Франківськ

Проєкт, присвячений українським жінкам. У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрили фотовиставку, під назвою «Берегиня». Мистецький фотопроєкт створений у травні 2022 року і показує, як впродовж століть жіночий рід зберігає й несе у собі українські цінності.

На фотовиставці експонується близько десятка світлин на яких зображені видатні представниці української нації.

«Тут тільки частина зроблена. Представлено від княгині Ольги до князівни Анни, Анастасії, Єлизавети, які в світі лишили великий слід. Де вони після одруження проживали і зарекомендували себе, як політичні діячі. Так і до інших українок, які захищають нашу державу», – каже директор Музею мистецтв Прикарпаття, Василь Романець

Кожна світлина передає велич, мудрість та відважність української жінки, каже відвідувачка виставка Юлія Кочержук.

«Якщо заглиблюватися в історію, то вони класно передають українську жінку – те, яка вона сильна і назва «Берегиня», показує всю велич української жінки. Вона буде актуальною в сьогодення і цікаво, що вона поїде до Франції, де буде збирати кошти для українських жінок, які постраждали від війни», – розповідає відвідувачка виставки, Юлія Кочержук.

Також, відвідала виставку й Жасміна Лукань. За її словами, неабияк важливо говорити про відважність українських жінок в умовах повномасштабного вторгнення.

«У цьому проєкті добре висвітлені всі деталі. Якщо придивитися не тільки до елементів одягу, але й до тих образів і виразів обличчя, то можемо побачити ту наснагу і той довгий шлях, який проходила українська жіноча боротьба. Насправді дуже шкода, що весь цей час вона залишалася у тіні. Я рада, що такі проєкти знаходять своє місце в українському мистецькому просторі, і сподіваюся, що цей проєкт буде розвиватися і буде виходити за міжнародні рамки, щоб світ дізнавався про те, якими сильними є наші жінки», – наголошує відвідувачка виставки, Жасміна Лукань.

Експонуватиметься виставка в музеї мистецтв Прикарпаття протягом місяця. Надалі вона поїде до Києва.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua